Bežanijska kosa, iako izgleda kao sasvim obično brdo mnogo je više od toga.
Ako se odlučiš da je posetiš možeš biti bez brige, jer je gužva u prevozu tamo misaona imenica.

Nalazi se na Novom Beogradu. Odvojena je od ostatka grada idealno je mesto za bežanje od obaveza koje nas čekaju u gradu.

 

Vožnja biciklom idealan je izbor za one koji vode zdrav život. Biciklističke staze grle trotoare sa svih strana. Dok se voziš nailazićeš na mnoštvo zelenila o kojem vode računa naše bake i deke.
Ljudi su veoma ljubazni i vrlo rado će vas uputiti na bežanijski vidikovac. To je mesto prema kom niko nije ostao ravnodušan.

 

 

Vidi se ceo grad i na trenutak ćeš pomisliti da je sve veoma blizu, iako je iza tebe sat vremena vožnje gradskim prevozom.
Naravno, tamo vreme staje, dok gledaš kako grad žuri i svetli u svako doba dana i noći. Ako je već u pitanju večernji obilazak dobro se obuci! U slučaju da se baš smrzneš kafići u okolini će te vrlo rado ugostiti.

 

Povedi društvo! Svako će naći sebi zabavu u jednom od parkova, za pse, vežbanje ili igralište za decu. Velike neravne zelene površine ispunjene su raznim drvećem i klupicama za sedenje, kao i stolovima za šah.
Ne beži od svojih obaveza, ali ukoliko baš moraš, ovo je pravo mesto za razmišljanje i opuštanje! Kreni odmah i zauzmi mesto u jednim od autobuskih linija koje vode na Bežanijsku kosu.