Foto: Tegla bar/facebook

Foto: Tegla bar/facebook

Male, srednje ili velike, tegle su za sve nas od detinjstva bile asocijacija na zimnicu, jesen. U njima se može uglavnom pronaći paprika, krastavčići, džem, kompot ili slatko. Sada je situacija nešto drugačija. Iz tegle se može piti Nes kafa, plazma šejk, ceđeno voće pa i jesti omiljene poslastice.

 

Ukoliko niste znali, na Vračaru se nalazi brend Tegla bar. Sve, osim espressa i domaće kafe se služi upravo u teglama, različitih veličina i oblika. Zaštitni znak ovog brenda zanimljiv je posetiocima različitog uzrasta, podjednako mučkarcima i ženama, a ono što spaja sve one, koji se uvek rado vrate u ovaj kafić, jeste sklonost ka nesvakidašnjem. Izgled ovog kafića inspirisan je elementima pijace, poput drvenih gajbi, koje, modifikovane, imaju funkciju  poslužavnika tj. ajncera, a čak i šećeri na stolovima stoje u malim projekcijama ove drvene ambalaže.

Foto: Tegla bar/facebook

Foto: Tegla bar/facebook

Osim tegli, u kojima se služi gotovo sve što poručite, enterijer od paleta ofarbanih u belo i sklapanih tako da sačinjavaju sto i druge, jedinstvene delove nameštaja, jastuci u veselim bojama, heklane dekoracije u jarkim tonovima čine ovo mesto ušuškanim i prijatnim prostorom za druženje i uživanje. Za vreme letnjeg perioda gosti mogu da sede gledajući u zelenilo obližnjeg parka, donekle zaklonjeni drvećem, a kada nastupi hladniji period, prostrana unutrašnjost ovog kafića, delimično podeljenog šankom, sa jedne, i toaletom, sa druge strane, sadrži dosta mesta za svoje posetioce.

Prvenstveno Tegla bar je Đus bar, gde se služe sokovi različitog ceđenog voća i njihove kombinacije, a sada se možete prepustiti čarima omiljenih kolača, torti ili salata serviranih upravo u ovoj staklenoj ambalaži.

 

Tegla bar se nalazi na opštini Vračar u Beogradu, nadomak Kalenić pijace, prekoputa parka Vojvode Bojovića. Od oktobra ove godine, u okviru nedavno otvorenog tržnog centra Shoppi Retail Park u Borči, otvoren je još jedan Tegla bar u Beogradu. Za razliku od Tegla bara na Vračaru, koji je čitav rađen od paleta, inspirisan ambalažom i izgledom pijace, bar u Borči je inspirisan industrijskim dizajnom, kada je enterijer u pitanju, i sadrži nešto drugačiji meni. Pored Beograda, ovaj brend možete pronaći i u Novom Sadu.

Foto: Tegla bar/facebook

Foto: Tegla bar/facebook