Foto: Peta beogradska gimnazija
Kada se nađete u Tašmajdanskom parku, pored prepoznatljive crkve Sv. Marka može se uočiti velika zgrada, pravilno raspoređenih prozora, od koje mi zaigra srce.  To je moja Peta beogradska gimnazija.
U ovom blogu predstaviću vam kako ja doživljavam svoju školu i zašto sam baš nju odabrala. Rešila sam da pišem o njoj kako bih pomogla njenim budućim učenicima da se opredele baš za nju.
Pre svega ono po čemu je moja škola poznata i njena glavna prednost u odnosu na neke druge škole je dobra potpora za dalje školovanje i obrazovanje. Peta beogradska gimazija pruža znanja iz različitih oblasti i najveću važnost i značaj daje kulturnim dešavanjima. Zbog toga učenici ove škole veoma često odlaze na pozorišne predstave, posećuju muzeje  i slušaju  koncerte od kojih će meni u sećanju zauvek ostati koncert ansambla “Renesans”.
 Uvek ću se sećati publike koja je zanemela od iščekivanja. Izvođaču je treperava svetlost padala na lice tokom celog koncerta i zbog toga se činilo da ima stotinu različitih izraza. Nisam ni sanjala da neko tako dobro može da svira violinu. Upravo to i jeste glavni cilj ove škole, da nam obezbedi da svakodnevno proširujemo svoja znanja i da stičemo neke nove veštine.
Sa zadovoljstvom ću vam opisati svoj prvi utisak o ovo školi. Ne znajući šta me čeka,  prvog septembra koračala sam veoma nesigurno hodnicima ove škole. Očekivala sam da će me svi posmatrati I odmeravati od mog izgleda do toga sta sam obukla I kako se ponašam. Međutim onda je usledilo prijatno iznenađenje I ostala sam zatečena kada sam ugledala starije učenike. To u ovoj školi zaista nikome nije važno. Niko ne gleda da li imaš dobar telefon ili nosiš markiranu odeću. Svako je poseban samo zbog svojih ličnih osobina.
unnamed-1
Foto: Peta beogradska gimnazija
 Stekla sam utisak da Petu beogradsku gimnaziju uglavnom pohađaju đaci koji imaju specifične frizure, svi slušaju posebnu I jedinstvenu muziku, jednostavno svako se izdvaja po nečemu. Učenici se najčešće bave slikarstvom, sviraju razne instrumente i posvećuju se umetnosti, a to ova škola svakako podržava. Upravo je to ono što na mene ostavlja najveći utisak i zbog toga bih svakome preporučila da upiše ovu školu, jer nije najveći značaj samo na ocenama, već i na raznim drugim aktivnostima van škole.

Veoma sam ponosna zato što pohađam baš Petu beogradsku gimnaziju i što tu stičem nova znanja, usavršavam se i što se pripremam za dalji život i sve što dalje sledi i predstoji.